Bugun...



Ronaldo Kadar Olamadın Çekdar Orhan

Amed Spor Futbolcusu Çekdar Orhan'ın Aile Fotoğrafı Tartışma Yarattı

facebook-paylas
Güncelleme: 06-05-2024 00:36:34 Tarih: 06-05-2024 00:34

Ronaldo Kadar Olamadın Çekdar Orhan

 

 

Yasin GÜLER - Amed Spor'un başarılı futbolcularından Çekdar Orhan, sosyal medya platformlarında yayınladığı bir aile fotoğrafıyla büyük bir tartışmanın merkezine oturdu. Ancak, fotoğrafın detaylarını inceleyen bazı takipçiler, masada yer alan Coca-Cola kutusunun varlığını fark etti ve bu durum, tartışmanın seyrini değiştirdi.

Fotoğrafta, Orhan'ın yanı sıra tanınmış tiyatrocu Ersin Korkut da bulunuyordu. Ancak, masada duran Coca-Cola kutusu, bazıları için sadece bir içecek değil, aynı zamanda İsrail'in Filistin'deki politikalarına olan tepkilerin bir göstergesi oldu. Filistin'deki vahşetin sembol ismi olarak görülen İsrail devletinin politikalarına karşı tepki gösterenler, İsrail ürünlerinin boykot edilmesi gerektiğini savunuyorlar. Bu sebeple, İsrail ordusuna açıkça destek veren şirketlerden biri olan Coca-Cola gibi boykotlu ürünle çekilmiş fotoğraf, Orhan'ı eleştiri oklarının hedefi haline getirdi.

Orhan, bu eleştirilere yanıt vermediği gibi fotoğrafı da silmedi. Bu tutumuyla, bazı takipçilerin ve insan hakları savunucularının tepkisini daha da artırdı. Özellikle de sporcuların ve ünlülerin toplumsal sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği düşüncesini savunanlar, Orhan'ın bu tutumunu sert bir dille eleştirdiler.

Çekdar Orhan'ın aile fotoğrafında masada duran Coca-Cola kutusu, sadece bir içecek değil, aynı zamanda siyasi bir simge haline gelmiş durumda, sporcu bunun bilincinde paylaşıp paylasmadığı netlik kazanmazken, ünlülerin toplumsal sorumlulukları üzerine yapılan tartışmaları da beraberinde getirmesi kaçınılmaz oldu.

Daha önce de Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'nun EURO 2020 basın toplantısında masada duran Coca-Cola şişelerini masadan kaldırıp yerine su koyması hatırlatılarak" bir Ronaldo kadar olamadi" yorumları yapıldı.




Bu haber 1292 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI