Bugun...



Genç Sanatçılar, Efsaneleri Sanatın Işığıyla Renklendiriyor

Sanat ve Efsaneler Bir Arada: Dicle Üniversitesi Öğrencilerinden "Söylence" Resim Sergisi

facebook-paylas
Güncelleme: 20-05-2024 00:25:37 Tarih: 20-05-2024 00:23

Genç Sanatçılar, Efsaneleri Sanatın Işığıyla Renklendiriyor

 

Yasin Güler - Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ikinci sınıf öğrencileri tarafından düzenlenen "Söylence" Karma Resim Sergisi, Dr. Öğr. Üyesi Berivan Ekinci'nin küratörlüğünde açıldı. Sergide, "Tarihin silueti efsaneleri sanatın ışığı ile renklendiren Ana sanat Atölye Resim II öğrencileri, zamanın boyutsuzluğuna ve yalnızlığına ses oluyor" temasıyla çeşitli sanatsal çalışmalar yer aldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray Topal, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılım sağladığı sergide, öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları resim çalışmaları sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Atölye öğrencilerinin yağlı boya çalışmalarından oluşan sergi, Dicle Üniversitesi Kültür Sanat Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde sanatseverlerle on gün boyunca buluşacak.

Söylence Resim Sergisi’nde eserleri bulunan öğrencilerden Cemre Yeşilbudak, "Bu resim sergisi için arkadaşlarla çok çalıştık, çok emek verdik. Bütün arkadaşlarımız sanatseverler için yoğun çaba sarf ettiler. Bizler birer sanatçı olarak düşüncelerimizi resmetmeye ve görsel bir farkındalık oluşturmak üzere bu sergiyi açtık. Sn. Rektörümüz, Dekanımız ve emeği geçen hocalarımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sanatseverleri sergimize bekliyoruz," dedi.

Dicle Üniversitesi, öğrencilerinin sanat eserlerini sergilediği etkileyici bir karma resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, 17-27 Mayıs tarihleri arasında ziyarete açık olacak. Küratörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Berivan Ekinci'nin üstlendiği bu özel sergi, Diyarbakır Sur ilçesinde bulunan Dicle Üniversitesi Kültür Sanat Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Sergi halka açık ve ücretsiz olarak düzenleniyor.

Sanatseverler, genç sanatçıların yaratıcılıklarını ve yeteneklerini sergiledikleri bu etkinliği ziyaret ederek, birbirinden farklı ve özgün eserleri yakından görme fırsatı bulacaklar. Sergi, öğrencilerin sanatsal bakış açılarını, teknik becerilerini ve yaratıcı düşüncelerini yansıtan eserlerle dolu.

Sergide eserlerini sergileyen öğrenciler şu şekilde sıralanıyor:

- Emircan Çelik
- Deniz Türk
- Cemre Yeşilbudak
- Makbule Yıldırım
- Aslı Topval
- Dicle Gündüz
- Melisa Tüfek
- Melek Gündüz
- Suat Demiroğlu
- Mehmet Sinan Ensen
- Feleknaz Aydın
- Emine Özkan
- Büşra Topuz
- Derya Bazin
- Özlem Dündar
- Ali Özçoban
- Yüksel Yıldırım
- Ömer Aydın
- Kader Tutal
- Seyran Doğan
- Zelal Çakı
- Berzan Güler
- Sevim Fırat
- Bahar Ölmez
- Hasret Işık
- Zehra Doğan
- Aybüke Dağlı
- Mizgin Bozan
- Ruken Ertaş
- Şevval Uyğur
- Ayten Ateş
- Ahmet Kınık
- Kader Üngür Acar

Bu sergi, hem öğrencilere sanatsal eserlerini daha geniş bir kitleye tanıtma fırsatı sunuyor hem de Diyarbakır'ın kültürel yaşamına önemli bir katkı sağlıyor. Sanatseverler, bu genç yeteneklerin eserlerini inceleyerek onların sanatsal yolculuklarına tanıklık edebilirler. Sergi, sanatın ve yaratıcılığın önemini bir kez daha vurgularken, genç sanatçılara da destek olmayı amaçlıyor.

Dicle Üniversitesi Kültür Sanat Araştırma ve Uygulama Merkezi, bu tür etkinliklerle öğrencilere sanatlarını sergileme imkanı sunarken, aynı zamanda üniversitenin sanata ve kültüre verdiği önemi de gözler önüne seriyor. Sergiyi ziyaret etmek isteyenler için 27 Mayıs'a kadar süre bulunuyor.




Bu haber 1030 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI