Bugun...



Biden, "Filistinlilerin ABD bombalarıyla katledildiğini" doğruladı

ABD Başkanı Joe Biden, "Gazze'deki siviller bu bombaların sonucunda ve (israilin) sivil yerleşim merkezlerine girdiği diğer şekillerde öldürüldü" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 09-05-2024 07:09

Biden,


 

 

ABD yönetimi, "Refah kentinde sivillerin hayatının tehlikeye girebileceği endişesiyle" siyonist rejime "mühimmat transferinin askıya alındığını" doğruladı.

Alınan karar kapsamında, bin 800 adet 900 kilogramlık bomba ile bin 700 adet 225 kilogramlık bomba sevkiyatının durdurulduğu belirtildi.

ABD Başkanı Biden, CNN kanalına verdiği röportajda yönetiminin geçen hafta yaklaşık 900 kiloluk bombaların siyonist rejime sevkiyatını durdurmasına ilişkin konuştu.

Biden, "Gazze'deki siviller bu bombaların sonucunda ve (israilin) sivil yerleşim merkezlerine girdiği diğer şekillerde öldürüldü" yorumunu yaparak Filistinli sivillerin öldürülmesinde Amerikan üretimi bombaların kullanıldığını kabul etmiş oldu.

Daha önce de birçok kez siyonist rejim sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısına girişmemesi konusunda uyardığını belirten Biden, "Eğer Refah'a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim" diye konuştu.

Biden, siyonist rejimin güvenliğini sağlama taahhütlerine halen bağlı oldukları da belirtti.




Bu haber 491 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI