Bugun...



Mersin Milletvekili Faruk Dinç, "Kamu Vicdanını Yaralıyor"

Eskişehir Mahmud Sami Ramazanoğlu Camisi Çevresinde İçkili Mekana Ruhsat Verilmesi Tartışması Büyüyor

facebook-paylas
Güncelleme: 28-04-2024 00:18:04 Tarih: 28-04-2024 00:13

Mersin Milletvekili Faruk Dinç,

 

 

Yasin GÜLER - Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Eskişehir Mahmud Sami Ramazanoğlu Camisi'nin 48 metre mesafesinde bulunan içkili mekana Kültür Turizm Bakanlığı tarafından ruhsat verilmesine sert tepki gösterdi. Dinç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu kararın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "İçkili mekanların cami, okul gibi kutsal ve eğitim kurumlarının yakınında açılması, toplum sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atar" dedi.

Daha önce Eskişehir Belediyesi'nin, halkın yoğun itirazları sonucu geri adım attığını ancak Kültür Turizm Bakanlığı'nın bu karara imza atarak kamu vicdanını yaraladığını belirtti. Dinç, yetkililere çağrıda bulunarak, "Bu skandal karardan bir an önce dönülmeli, toplumun hassasiyetleri dikkate alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

Dinç'in tepkisi, içkili mekanların dini ve eğitim kurumlarına yakın yerlerde açılmasına karşı artan kamuoyu baskısını yansıtırken, tartışmanın boyutu ve toplumun tepkisi giderek artıyor. Bu gelişmeler, alkol izni uygulamalarının toplumsal hassasiyetler ve kamu sağlığıyla olan çelişkilerini bir kez daha gündeme getiriyor.




Bu haber 1053 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI